pondělí 20. ledna 2014

Back on track?

Tak já tedy pevně doufám že ano. Dva měsíce nepřestávajících zdravotních problémů jsou snad definitivně pryč a já budu moci začít zase běhat. Řeknu Vám, není to žádná legrace. Člověk je zvyklý na každodenní běhání a najednou je z kola venku. Po třech dnech bez běhání už se mnou není k vydržení a tak furt dokola. Na Vánoce to už vypadalo, že to půjde, Vánoční Šutr byl povinností, byl fajn ale pořád to nebylo ono. A Novoroční běh v Počernicích, který mi startuje kilák od baráku, ten byl prostě tradicí. Jenže to jsem neměl dělat. Ukázalo se, že kotník není připravený na tempo 3:15/km, který jsme na začátku nasadili. Takže po 2 km už mi bylo jasný že to není dobrý a po 3 km jsem musel zastavit. Jen mi pak připadalo blbý, abych na Nový rok první závod zabalil, tak jsem to dopajdal tempem hodně pomalým. A to jsem neměl dělat podruhý. S kotníkem to nevypadalo vůbec dobře. Další den mi na Bulovce udělali rentgen, objevili únavovou zlomeninu( asi z toho dráhového maratonu v Plzni), která ale už byla téměr dobrá, jenže okolí si nedávalo říct. Takže injekce do kotníku, chvíli klid a pak to zkoušet. A když to bude špatný tak prý pomůže sádra. No tak to tedy nechci. Klid jsem dodržel, teď od soboty už ale zase pomalu klusám. A věřím, že jsem si svoje už vybral.
Trochu jsem musel díky tomuto výpadku i pozměnit plány pro letošní rok. Původně jsem chtěl upřednostnit maraton a rychlý čas na něm. Vzhledem k tomu, že kotník v tuto chvíli akceptuje běh ale jen do určité rychlosti, nemá smysl pokoušet se to zase nějak rychlostí podělat. Takže prvním velkým závodem bude v červnu Silva Nortica run 106 km, kde do třetice doufám v dobrý výsledek. Následuje na přelomu červen/červenec Skyrunning MS ultra 80km v Chamonix, pokud mě Sam vezme a dá mi důvěru:). A jako třetí ultra cíl je MS 100km 30.8.2014 . A na příští rok už mám jeden velký megacíl. Western States 100mílovku.
Jo, je potřeba si dávat velké cíle, aby byla velká motivace je plnit. Prostě jedu podle hesla: malá motivace=malý cíl. Velká motivace=velký cíl.

6 komentářů:

KN řekl(a)...

Jo, únavová zlomenina chce čas. Aspoň ti to zjistili celkem včas a ne jako u mě, až po skoro dvou měsících léčby, když už se nebylo o čem bavit. :-D Přeju hodně úspěchů.

ryba řekl(a)...

Myslím, že je zbytečně něco psat. Těším se až se zase potkáme.

Vena řekl(a)...

No teda, sakra ti držím palce, aby byl kotník už OK!!!

12HonzaDe řekl(a)...

Drzim palce! Je asi zbytecne rikat vic... Western States? :).. Naprosto chapu..12:)

1bubobubo řekl(a)...

Drž se a dej se zdravotně co nejdříve dopořádku. Na splnění letošních cílů ti přeji hodně sil a pohody.

Unknown řekl(a)...

Teď jsem si konečně přečetla Tvoje shrnutí roku 2013 ...jediná slova: klobouk dolů! Jak psal Honza, ten objem, to chápu, ale ty tempa!!! :) Jsi fakt machr!

Držím palce, ať jsi zdravotně rychle v pohodě a můžeš zase běhat. A uvidíš, co Ti tohle nucené zpomalení přinese ... já říkám, co se má stát, stane se! A s tou motivací, to máš svatou pravdu :)))

Garmin EPIX PRO 51mm, druhá generace EPIXů s ultravýdrží

  AMOLED displej-žhavé téma pro spoustu diskuzí.  Na facebookových diskuzích a pod různými články a recenzemi se často řeší výdrž hodinek s ...